Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA PAU I TREVA

Els propers 26, 27 i 28 d'octubre, la Universitat de Lleida i l'Ajuntament de Fondarella organitzen el congrés La Pau i Treva. Fondarella (1173-2023), tres jornades de debats i conferències per analitzar l'impacte d'aquestes constitucions durant l'edat mitjana i la importància que van tenir en la configuració de Catalunya.

DIVENDRES 21 OCTUBRE 2022

L'any 1173, Fondarella (Pla d'Urgell) va ser l'escenari d'un moment clau per a la creació del que avui coneixem com a Catalunya: el rei Alfons el Cast hi va signar unes constitucions de Pau i Treva amb què oferir garanties a la població d'aquest país que tot just s'estava cohesionant. Aquests documents establien uns determinats períodes de pau i de treva entre la noblesa catalana, que interrompien guerres entre ells i contra els camperols que habitaven les seves terres, reduint així la violència generalitzada al camp català.

Coincidint amb la celebració, l'any vinent, dels 850 anys de l'efemèride, la Universitat de Lleida i l'Ajuntament de Fondarella organitzen el congrés La Pau i Treva. Fondarella (1173-2023), tres jornades de debats i conferències per analitzar l'impacte d'aquestes constitucions durant l'edat mitjana i la importància que van tenir en la configuració de Catalunya. La trobada constarà de cinc sessions que comptaran amb la participació d'una quinzena d'historiadors i professors d'universitats com la de Cambridge, Tolosa, Lleida o l'Autònoma de Barcelona. Tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 d'octubre, els dos primers dies al rectorat de la Universitat de Lleida i el darrer a l'Ajuntament de Fondarella.

Per assistir-hi, cal enviar un correu amb les dades personals a l'adreça medieval@historia.udl.cat. La inscripció és gratuïta.