Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'escola Minyons d'Urgell de Fondarella guanyadors dels Student Awards 2020

El projecte Fondarella Flora i Fauna de l'escola Minyons d'Urgell ha aconseguit el primer premi del concurs Student Awards 2020.

DIMECRES 17 JUNY 2020

territoris.cat

En la convocatòria d'enguany s'han presentat un total de 750 candidats dels quals 125 van passar a la final, entre ells els lleidatans de l'escola Minyons d'Urgell de Fondarella i Institut Josep Vallverdú, Les Borges Blanques, que va situar dos projecte en la final, però es van veure superats per l'institut Escola Mare de Déu del Portal, Batea

El projecte Fondarella Flora i Fauna de l'escola Minyons d'Urgell ha aconseguit el primer premi del concurs Student Awards 2020 en la categoria de primària, uns guardons que lliura l'organització del Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i l'empresa GSMA. L'objectiu de la convocatòria és ajudar a alumnes i docents a integrar les tecnologies mòbils a l'aula, el qual permet obrir noves vies d'ensenyament i aprenentatge que milloren el rendiment i l'ocupabilitat.

Els guardons s'han donat a conèixer aquest dimecres en el marc d'un acte telemàtic transmès en directe en la plataforma YouTube a les quatre de la tarda

En la convocatòria d'enguany s'han presentat un total de 750 candidats dels quals 125 van passar a la final, entre ells els lleidatans de l'escola Minyons d'Urgell de Fondarella i Institut Josep Vallverdú, Les Borges Blanques, que va situar dos projecte en la final, però es van veure superats per l'institut Escola Mare de Déu del Portal, Batea.

Els estudiants i el claustre de professors de l'escola de Fondarella no podien reprimir l'alegria, que es va haver de relegar a la sala d'actes del municipi del Pla d'Urgell, però no per això menys emocionant en conèixer el veredicte dels organitzadors.

Fondarella Flora i Fauna s'ha realitzat a través d'eines de geolocalització - Mobile History Map- una iniciativa que formava part del projecte Apadrinem el Nostre Patrimoni, que ha consistit a recollir durant el curs, tot un seguit d'informació sobre la fauna i la flora del terme municipal. El projecte, que ha comptat amb el suport de l'Ajuntament, ha permès als escolars identificar i reconèixer els arbres i els animals de l'entorn, i prendre consciència de la importància de cuidar i protegir el medi natural.

Gràcies a les noves tecnologies els alumnes del centre escolar de Fondarella han pogut donar continuïtat al projecte malgrat el confinament.

El projecte tecnològic s'ha completat amb un joc de pistes amb el que es podran descobrir els punts geolocalitzats en els quals es podran veure 18 varietats d'arbres i intentar localitzar 10 espècies d'animals. Una proposta de lleure per compartir en el moment que es recuperin les activitats a l'aire lliure amb normalitat.

Aquí teniu les instruccions per poder jugar al joc de pistes: Fondarella Flora i Fauna